Artikler og billeder/videos

DM har fundet kursen

Det netop afholdte danmarksmesterskab, Dream Balloon Cup 2021, på Nordfyn blev afgjort efter 5 flyvninger og 15 delkonkurrencer. Et antal der ikke er set på dansk jord siden 2005. 15 balloner, piloter og hold deltog i konkurrencen, hvilket vi skal 20 år tilbage for at slå. Christoffer Mundt strøg endnu en gang til tops, skarpt forfulgt af de to Paamand-brødre, Eskild og Rune.

AF TINA KRONGAARD, MEDLEM AF SPORTSUDVALGET OG PILOT PÅ TEAM NOA

’Nu ved jeg, hvorfor de kalder det en racer ballon. Jeg racer jo bare forbi dig’. 

Pernille Seeberg Friis overhaler mig langsomt højre om i Fabo-ballonen. Kort forinden fløj vi hylster mod hylster med Pernille til venstre og mig i Noa til højre og jokede med, hvem der skubbede til hvem. Rune Paamand ligger lige foran os i Joy, og omkring 100 meter til højre ligger Lau Laursen i sin stribede Circus ballon. 

Selv om der er fuld koncentration, fordi vi alle flyver helt nede i kornhøjde i et forsøg på at vinde flyvningens fjerde task, en minimumdistance, så er der overskud til at lave fis og grine.

Og hvis jeg med blot to ord skal beskrive dette års DM, så vil det være ’sjovt og hårdt’. For med 5 flyvninger i træk, inddelt i 15 delkonkurrencer, var jeg personligt selv så udmattet til sidst, at jeg måtte tage en lur i følgebilens bagagerum på vej ud til startpladsen fredag morgen.

Til gengæld var det simpelthen så sjovt og hyggeligt at flyve med 14 andre balloner, og ovennævnte flyvning var ikke den eneste, hvor vi kunne råbe til hinanden.

På jorden var der også godt sammenhold, både ved fællesspisningen i Stævnecentret på Bisonfarmen Ditlevsdal i byen Morud på Nordfyn, på fællesstarterne, hvor Team Noa blandt andet blev budt på brunsviger af Mortens hold, som kom retur til stævnet i en lånebil efter en tur hjem til Sønderjylland, hvor de var så uheldige at torpedere et rådyr. Det er godt nok overskud! Og på campingpladsen i Bogense, hvor der fredag, da aftenflyvningen blev aflyst, blev budt til pølsegilde for alle derboende hold.

Ud over de 16 tilmeldte piloter (Palle Vinther Olsen måtte desværre springe fra kort før stævnet) deltog yderligere 12 af DBu’s A-medlemmer som enten crew eller officials, hvilket samlet svarer til mere end 60% af unionens A-medlemmer. Og tæller man I-medlemmer med, bliver tallet endnu højere. En tilslutning, som vi selvfølgelig er rigtig glade for i Sportsudvalget.

Og at dømme ud fra tilbagemeldingerne fra piloter og crew ved evalueringen efter den aflyste flyvning fredag eftermiddag, var stævnet en stor succes. 

Her blev både fremhævet de forskellige gode (og billige) indkvarteringsmuligheder, stævnecentret og den lækre aftensmad, hvor man havde god mulighed for at få talt sammen med de andre hold, de lækre morgenmadsposer med både mad og drikke (og godt med sukker til de trætte hold – blandt andet en pakke Super Flyers lakridsstænger en dag), som sparede tid (og mulighed for lige at sove et kvarter mere) – og ikke mindst de virkelig engagerede folk fra både NEET (Nordfyns Erhverv og Turisme) og Ballonklub Fyn, som havde stablet et fantastisk godt arrangement på benene og fået nærmest alle indbyggere på Nordfyn til at elske balloner (selv mark- og hesteejere).

Det er første gang, en sponsor er så aktiv en del af et DM, og Sportsudvalget glæder sig til evalueringen med Ballonklyb Fyn ogNEET, som måske kan være en inspiration til fremtidige arrangører. 

De mange tilskuere gav lidt udfordringer for følgebilerne, som nogle gange havde svært ved at følge med ballonerne, men den generelle holdning ved evalueringen var, at de mange positive mennesker overalt opvejede ulempen.

Ligeledes var der bred enighed om, at variationen og sværhedsgraden i konkurrencerne var passende (et par enkelte ønskede dog også 3D tasks). Det samme gjorde sig gældende for antallet af fysiske markerdrop (et par enkelte så dog gerne flere), og det er derfor Sportsudvalgets indstilling, at der også fremover skal stiles efter 1-2 fysiske markerdrop pr. flyvning.

Grundet de mange flyvninger og delkonkurrencer blev stævneledelsen dog hårdt presset, og Sportsudvalget har derfor besluttet at udvide stævneledelsen med én person til næste år, så de bedre kan håndtere de mange manuelle kontroller, ligesom de har større mulighed for at lave tre målerteams, så der også kan gøres brug af Hesitation Waltz som en konkurrenceform ind imellem.

Tilbage er kun at sige et kæmpestort TAK til Ballonklub Fyn, NEET og stævneledelsen for et formidabelt arrangement. Samt et stort tillykke til de tre vindere: Christoffer Mundt, som endnu engang løb med førstepladsen, tæt forfulgt af de to Paamand brødre; Eskild på andenpladsen og Rune på tredjepladsen. Hele den officielle resultatliste kan ses her: https://ballonunion.dk/forside/mere-om-ballonflyvning/sportslige-resultater/resultater-fra-de-afholdte-danmarksmesterskaber/

Vi håber at se jer alle sammen – og meget gerne endnu flere af unionens medlemmer – igen til næste år. Hvis vi slår 15 deltagende hold, så lover Team Noa pølsegilde igen!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *