Artikler og billeder/videos

NM-guld til Danmark

CBCs Christoffer Mundt fik bronze ved de nordiske mesterskaber i Sverige i starten af maj, og med en 5. plads til den tidligere danmarksmester Henning Sørensen og en 7. plads til CBCs Lau Laursen, blev det til en samlet sejr til Danmark i holdkonkurrencen.

Af Phillip Mundt

I tilknytning til deres eget 27. svenske mesterskab afholdt og inviterede Katrineholms Ballongsällskap fra 30. april til 4 maj 2003 til Nordisk Mesterskab i ballonflyvning.

Katrineholm ligger små 100 km. sydvest for Stockholm i et fint område med et svagt kuperet terræn, der dog naturligvis er ret overdængt med den velkendte svenske skov og et antal søer. Vejret var som man kunne forvente det så tidligt på året, med en generel ret fugtig uge, hvor der dog også var en solskinsdag med en tilhørende meget flot flyvning.

Mesterskabet var organiseret således, at der fra 4 nordiske nationer var inviteret 5 crews. Vi stillede fra Danmark med 3 crews, desuden var der balloncrews fra Norge, Finland og naturligvis Sverige. Begge mesterskaber blev afviklet samtidig, så alle fløj de samme konkurrencer. Herefter blev pointfordelingen på henholdsvis de svenske og de nordiske mesterskabsdeltagere fordelt.

De danske balloner blev fløjet af Lau Laursen, Henning Sørensen og Christoffer Mundt. Og de tre balloncrews klarede sig rigtig godt. På et tidspunkt så det faktisk ud til, at Christoffer ville løbe med 1. pladsen. Men hjemmebanen kom alligevel de svenske balloner til gavn og den flotte slutstilling for det Nordiske Mesterskab med de 14 deltagere blev en 7. plads til Lau, en 5. plads til Henning og en bronzemedalje til Christoffer. Sidstnævnte blev så glad, at han straks lovede, at Danmark ville afholde det næste Nordiske Mesterskab, der således er planlagt til 2005. I holdkonkurrencen gik det endnu bedre, og det danske hold vandt her en sammenlagt 1. plads. Meget flotte resultater, ikke mindst vejrforhold og modstandere taget i betragtning.

Under mesterskabet fik vi kun fløjet 3 gange og herunder afviklet 6 konkurrencer. Vejret var som sagt ikke helt med os. Til gengæld gav det os så mulighed for lidt ekskursioner i den fremmede verden. Vi kom bl.a. på visit til Stockholm og fik set Laus firma “Op og Ner”. Det var en meget imponerende oplevelse. Udover de meget flotte lokaler, en receptionsdesk flettet i pil som en rigtig kurv (wuaw), et utal af balloner, kæmpe ballonkurve til 24 personer, fede biler og en mængde ballon accesories var det sjovt at se et rigtigt ballonfirma. Det har vi ikke i Danmark – endnu. Stockholm bød også på en tur på det flotte Wasa museum og var i det hele taget en utrolig hyggelig tur.

Der var en særdeles fin stemning i den danske delegation og generelt var det spændende at høre og se, hvordan de nordiske venner fløj og opførte sig. Nogle gange føler man sig lidt gammeldags stående med sin heliumballon og sit pejlekompas, når naboballonen medbringer GPS-trackere med farvedisplay, der er tilknyttet deres bærbare computer med vindberegnings algoritmer ect. Men når de så alligvel ligger bag een på ranglisten, når ugen er slut – ja, så er alt jo i orden.