Artikler og billeder/videos

Når vejrguden er taget i ed

Der blev fløjet ni gange under dette års danmarks-mesterskab, og det er første gang nogensinde, at ingen flyvninger må aflyses pga. vejret (27. maj – 1. juni 2003)

Af Tina Krongaard Andersen
Fotos: Ole Gregersen

Vi havde knoklet hele foråret, og alt så endelig ud til at være parat. Nitten piloter med crew var tilmeldt. Indkvarteringen var ordnet på Dansk Folke Feries Center på Enø. Avisen var gået i trykken. Hjemmesiden var i luften. Nu manglede vi blot en vigtig detalje: Vejret.

Som vi sad der på det sidste DM-planlægningsmøde blot seksten dage inden stævnet skulle starte tirsdag den 27. maj og gennemgik alverdens punkter, som skulle være ordnet inden stævnet, var der en blandt de tolv piloter og almindelige CBC-medlemmer i arrangementsgruppen som pludselig udbrød: “Nu skal det lige passe, at det pisser ned hele ugen.”

Men det gjorde det ikke. Tværtimod. Som tirsdagen nærmede sig, stod det mere og mere klart på den blå himmel, at vejrguden var med os. Udsigten lød på sol og svag vind samtlige dage. Det kunne bare ikke være bedre.

Alle så da også ud til at være glade og tilfredse, da de ankom til Enø og blev indkvarteret i Negerhytterne. Fra Circus Balloon Club deltog piloterne Jan Andersen, Lau Laursen, Christoffer Mundt, Claus Thomsen og Hans Willadsen i konkurrencerne, mens Line Visby Hansen fløj Fiesta. Og med mellem 6-8 crew-medlemmer og en enkelt observatør per hold, var CBC igen med til at sætte sit præg på et danmarksmesterskab.

Der var dog ikke ret meget tid til at være sociale pga. de mange flyvninger. Og når vi endelig stødte sammen på en mark et sted i det sydsjællandske eller ved køen til gastanken, handlede snakken mest om, om det i år ville blive en Circus-pilot, som snuppede pokalen.

Lau Laursen havde nemlig valgt at lægge sig i front for start. Den gamle ræv viste alle konkurrenterne, at han absolut ikke var blevet for gammel til at hente endnu et danmarksmesterskab. Og med den ellers sikre danmarksmester Henning Sørensens katastrofale start så det da også i lang tid ud til, at pokalen skulle med hjem til Avedøre – også selvom Lau gang på gang mindede os alle sammen om, at “Henning kommer altid igen til sidst”.

Henning sneg sig da også langsomt op ad tabellen som dagene gik. Men det gjorde også vores egen Christoffer Mundt, som havde en frisk bronzemedalje fra NM at prale med (hvilket han da også gjorde ved adskillige lejligheder). Og da vi nåede frem til lørdag aften lå pludselig Christoffer lige foran Lau og med Henning i hælene.

Det lykkedes alle tre at misse lørdagens afsluttende konkurrence – en fly-in på Næstved kaserne, hvor det store hvide kryds var lagt ud på en fodboldbane, hvis fire sider samtidige afgrænsede scoringsområdet. Ingen af de tre kom nemlig ind over, og dermed blev det til guld til Christoffer Mundt med mindst mulig margen (69 point), mens Lau kunne tage sølvmedaljen med hjem til klubben.

Efter morgenmad og afslutningsceremoni søndag var det tid for de meget trætte arrangører og de sikkert lige så trætte piloter og crew-medlemmer at trille hjemad. Men med det vejr, og et veloverstået arrangement i bagagen, så var det svært at lade være med at smile.

Og der er helt sikkert noget at leve op til for næste års arrangører! Måske de allerede nu skal begynde at bede til vejr-guden.