Artikler og billeder/videos

Jeppe fandt baronens seng

Tyve ballonhold deltog i årets Egeskov-stævne og slog dermed rekord, men det blev en and, der løb med præmien (15-17. august 2003)

Af Michael Thomsen Hesselvig

Endnu engang var der kaldt til fællesflyvning på Egeskov Slot. Et ballonstævne der i høj grad drejer sig om socialt samvær og god gammeldags ballonhygge, hvilket må siges lykkedes til UG med kryds og slange.

Vi var omkring 110 voksne, 45 børn, 30-40 telte i alle størrelser, campingvogne, et utal af hunde, der allermest ledte tankerne hen på en spansk ferieby, et bredt udvalg af sære følgevogne lige fra brandbiler til hestevogne. Fra luften må det have set ud som et levn fra Midtfyns festivalen. CBC var repræsenteret med 7 balloner og langt over 30 medlemmer, noget nær en samlingsrekord sammenlignet med både nytårskur og generalforsamling.

Vejrudsigten for weekenden var desværre ikke helt god rent ballonmæssigt, men måtte siges at være ideel til det sociale. Stævneledelsen startede med aflysning af flyvningerne både fredag aften samt lørdag morgen, så fredag startede med fest i teltet med fællesgrill og levende musik.

Desuden var der præsentation af hvert ballonholds “Jeppe”. En dukke der indgik i den så kendte ballonkonkurrence: Jeppe i Baronens seng, som i alt sin enkelthed gik ud på at flyve ind over en kæmpeseng på 3×6 m., der var opstillet til lejligheden på marken bag ved slottet, og lægge Jeppe i sengen.

Der var samtidig en kåring af årets bedste Jeppe, og den gik til Claus Thomsens hold, der havde valgt en Dracula lignende Jeppe, som dommerkomiteen synes havde de bedste paralleller til omgivelserne. Morten, der havde præsenteret, Jeppe vandt en overdimensioneret plasticflue, der bragte stor lykke.

CBC havde for øvrigt flere underholdende indslag denne aften, hvor Jan blandt andet beviste, at grillkylling, pølser og salat udmærket kan spises af cowboybukser i stedet for paptallerkner, og Karin viste at man sagtens kan drikke rødvin og spise på gulvet… Festlig og fornøjelig aften.

Med fredagsaftens fest i baghovedet startede lørdag for de fleste i et anstændigt tempo, med morgenbrød fra den lokale bager og vel nok størstedelen af nulevende bier fra Sydfyn som gæster. Der var kaldt til fællesleg/konkurrence kl. 11:00, hvor alle deltagende hold kæmpede om et gavekort fra Krone Rejser. Der var mange både festlige og fornøjelige indslag, men præmien gik til Ole Flensteds hold, som med diverse udklædninger – og en kampiver ud over det sædvanlige – da også havde fortjent at vinde. Stort tillykke herfra til Oles hold…. Og god tur !!

CBC havde igen flere anderledes indslag under denne konkurrence. Vi så blandt andet Christoffers forsøg på at opdrage børn ved at slå dem i hovedet med en 3 meter lang rafte, Hans’ forsøg på at være rationel, organiseret og spare tid, samt et udvalg af Karinas undertøj. Alle meget specielle indslag der dog ikke blev præmieret.

Resten af eftermiddagen gik med socialt samvær, museumsbesøg, slumreanfald, løgnehistorier fra ballonverdenen etc. Aftens briefing bød på “vi tror måske, vi kan flyve tæt på solnedgang”, så alle mand i bilerne og fællestur i det Sydfynske til en mark i nærheden, hvor man iførte sig venteposition og opadrettede blikke. Tiden for solnedgangen nærmede sig, og stævneledelsen afsagde dommen : Det er ikke vejr til at hyggeflyve i.

Med udsigt til endnu en aften med grillmad og rødvin gav det dog ikke anledning til de helt store skuffelser. Lau derimod fik et flashback og mindedes tiden i 1980’erne hvor han bare fløj i al slags vejr og startede sin ballon og fløj en lille tur på ca. 10 min. For øvrigt en dejlig tur med stående landing ifølge ham selv !!

Efter den obligatoriske Bloody Mary i Grev Draculas krypt, med Michael Ahlefeldt som vært, endte aftenen endnu engang i teltet med fællesgrill og levende musik, dog med en mere moderat indtagelse af drikkevarer, da søndag morgens vejrudsigt var ganske god.

Christoffer fik dog den geniale idé midt i mellem to grillpølser, at vi måtte have et nightglow, og 1, 2, 3 så han havde han lokket fire af sine kollegaer med på ideen, og vi fik endnu engang et fantastisk syn med fem store kulørte lamper som afslutning på en dejlig aften.

Søndag morgen…. Og endelig flyvning !! Der blev udskrevet tre konkurrencer: Jeppe i baronens seng, Labyrintflyvning og Hvor bor Jeppe. Tre helt almindelige ballonkonkurrencer som med lidt god vilje kunne omskrives til: Fly In, Judge Declared Goal og Pilot Declared Goal. De enkelte detaljer omkring flyvningen vil jeg ikke komme ind på her men blot konstatere, at Henrik Vedel Jørgensen vandt Jeppe i baronens seng (holdets Jeppe prøvede krampagtigt at holde fat i kanten af sengen, men måtte give op og faldt ned lige ved hovedgærdet – men da ingen andre Jepper ramte sengen, vandt den slidte and, som Henriks søn havde valgt som Jeppe), Kai Paamand vandt Labyrintflyvningen og Lau vandt Hvor bor Jeppe.

Konklusionen må være, at vi endnu engang havde et fantastisk Egeskov stævne, hvor alle fik det, de kom efter, nemlig socialt samvær, fest og ballonflyvning. Det kan varmt anbefales, at alle vores medlemmer dukker op næste gang der kaldes til hygge i det Sydfynske, nemlig 3. weekend i august 2005. Vel mødt !!